IPCop-Forum.de

www.ipcop-forum.de


IPCop-Community
CL-Systems
Home Home   Doku Doku   Links Links   Downloads Downloads
UnIPCop Der (Un)IPCop   IFS IPCop-ForumSpy
CopTime CopTime   Galerie IPCop-Galerie   IPCop Userkarte Userkarte
Aktuelle Zeit: 18.07.2018, 16:09

Alle Zeiten sind UTC+02:00




Ein neues Thema erstellen  Auf das Thema antworten  [ 3 Beiträge ] 
Autor Nachricht
BeitragVerfasst: 06.04.2016, 21:39 
Offline
Rookie
Themenstarter
Rookie

Registriert: 06.04.2016
Beiträge: 3
Hi i'm trying to build a new pc for ipcop but i've run into trouble trying to find motherboards with built in intel nic's.
Best i've found so far are mobo's with i217v and i218v but i have no clue if these nic's even work with ipcop 2.

I'd rather not use realtek nic's as they can be a litle flaky at best especialy for 24/7 usage.

Why i'm trying to use new hardware, well my current ipcop is a pentium 4 1.5ghz and 256mb rambus system, it takes up 70w in idle and i think that's a litle on the higher side + i have 2 intel pro1000gt pci nic's in it and 1 3com 100mbit nic for the red interface.
The gigabit nic's can bearly handle 40mb/s with this old pc and that's the reason i want to upgrade, i have no other hardware to speak of that's energy efficient enough to run 24/7 as they are late gen pentium 4's and take up over 100w idle.

If someone know what intel nic's are compatable with ipcop2 please tell.


Nach oben
   
BeitragVerfasst: 07.04.2016, 09:26 
Offline
Superintendent
Superintendent
Benutzeravatar

Registriert: 27.11.2005
Beiträge: 599
Wohnort: Internet
I don't know a mainboard with intecl NICs, but you can try to use an APU1D or APU2C board. It's nearly the best solution for home and small office and is fully supported by IPCOP. And the best thing: it is realy energy efficient.

_________________
APU3B2 2GB-RAM; Red-Green-Blue-Orange, nun mit IpFire... RIP IpCOP


Nach oben
   
BeitragVerfasst: 07.04.2016, 17:45 
Offline
Rookie
Themenstarter
Rookie

Registriert: 06.04.2016
Beiträge: 3
The question however is how well the gigabit cards perform, say i want to copy 30gb from a local server to my main pc via the apu's, could it handle near max network performance over 2 cards?

On another note, does not look like i can get ahold of this board in finland as i have no way to buy it.


Nach oben
   
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:  Sortiere nach  
Ein neues Thema erstellen  Auf das Thema antworten  [ 3 Beiträge ] 

Alle Zeiten sind UTC+02:00


Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 2 Gäste


Du darfst keine neuen Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst keine Antworten zu Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht ändern.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.

Suche nach:
Gehe zu Forum:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Deutsche Übersetzung durch phpBB.de